Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 listopada 2018. Imieniny: Elżbiety, Faustyny, Pawła
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • kość mięsna lub kawałek drobiu
  • 4 średnie marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 8 średnich ziemniaków
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka pieprzu
  • makaron
  • sól, pieprz
Przepis:

Do garnka nalać około 3/4 wody i zagotować. Następnie wrzucić kostkę mięsną albo kawałek drobiu (lub kostki rosołowe). Gotować około 5 minut na wolnym ogniu. Wywar posolić i doprawić pieprzem według uznania. Dorzucić ziarenka pieprzu i liście laurowe. Warzywa obrać. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, a pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach tarki. Warzywa dodawać kolejno do garnka i wciąż gotować na zwiększonym ogniu. Można dorzucić 2 średnie garści makaronu (w dowolnym kształcie). Dodać także obraną cebulę. Gotować około pół godziny. Można podawać ze śmietaną i posiekaną pietruszką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kuchcik2009-01-10 18:43
no super normalnie i prosty

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl