Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 kg porcji mięsnej na zupę
  • ½ paczki mieszanki jarzynowej na zupę (7 lub 9 składnikowej)
  • 4 ziemniaki
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 kostki bulionu drobiowego Knorra
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • 6 szklanek wody
  • mielony pieprz
Przepis:

Mięso, jarzyny, obrane ziemniaki pokrojone w kostkę zalać wodą. Dodać kostki rosołowe. Gotować 40-50 minut.
Wlać śmietankę, doprawić do smaku pieprzem. Wsypać usiekany koperek.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Mandy2011-04-18 14:03
SUPER! KRÓTKO,ZWIĘŹLE I NA TEMAT. :-)
~gość :)2010-12-08 21:47
robię bardzo często warzywa na patelni albo gotowane i nigdy bym nie zjadła takich po 7 minutach, bo są za twarde, a potem boli brzuch... Babciagramolka ma rację, że zupę należy gotować długo:) zupa ma być miękka i płynna, po coś w końcu jest drugie danie;)
~lidia7632010-02-05 14:27
Nie jestem gospodynią od wczoraj i doskonale wiem co to są warzywa na patelnię a co mieszanka warzywna wrzucana do wywaru mięsnego. Dziś specjalnie, będąc w sklepie zwróciłam uwagę na tę mrożonkę którą zawsze kupuję (RENIFER nazwa firmy) i tam wyrażnie pisze gotować 7-10min bo to chodzi o to żeby warzywa były jędrne a nie rozgotowane.
Babciagramolka2010-01-28 23:33
Zupę jarzynową chcesz mieć po 7 minutach ugotowaną? No to gratuluję. Zupy gotuje się długo (na małym gazie) a najlepiej w połowie gotowania wyłączyć i zostawić na 30 minut by odpoczęła. Nie da się zrobić dobrej zupy przez 30 minut ani ugotować rosołu na 4 skrzydełkach. A te 7 minut to pisze na mieszance warzyw na patelnię gdzie warzywa wrzuca się na wok do intensywnego smażenia na oleju. Jeszcze nie widziałam marchewki, fasolki czy innego warzywa które by było dobre w zupie po 7 minutach.
~lidia7632010-01-28 21:39
ja myślę że gotując tyle czasu warzywa wyjdzie paciaja bo na opakowaniu mrożonek (z reguły) pisze: gotować 7min

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl