Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 kg filetów rybnych
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/16 selera
  • ¼ pory
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 3 kostki bulionu rybnego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 żółtko
  • pieprz biały mielony
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • sól
  • 1 ½ litra wody
Przepis:

Filety rybne, obrane warzywa, kostki bulionowe, ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut. Wyjąć warzywa i przyprawy. Zmiksować zupę. Doprawić śmietanką z żółtkiem, pieprzem.
Podawać posypaną natką pietruszki. Do zupy podać osobno groszek ptysiowy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl