Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ziemniaki- miseczka pojemności ½ litra pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 cebula
  • 1 awokado
  • 2 mini kostki Knorra – Bazylia
  • 2 łyżki usiekanych liści bazylii
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
  • 1 litr wody
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 szklanka śmietanki 18 % słodkiej
  • 2 kostki bulionu cielęcego Knorra
  • 4 łyżki łuskanych pestek dyni
Przepis:

Usiekać drobno cebulę i zeszklić ją w garnuszku na maśle. Dodać olej i wsypać ziemniaki. Smażyć 10 minut często mieszając. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. Zalać wodą. Wsypać 1 łyżkę usiekanych liści bazylii, mini kostki Bazylia, pieprz, bulion cielęcy. Gotować 1 godzinę. Zmiksować blenderem tak by połowa ziemniaków i awokado była przetarta. Dodać kurkumę, śmietankę, resztę usiekanej bazylii. Zagotować. Doprawić. Podawać posypaną pestkami dyni.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl