Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: bart
    Składniki:

  • kość mięsna lub kulka tłuszczu
  • 2 kostki rosołowe
  • 25dkg świeżych pieczarek
  • 3 średnie marchewki
  • 2 pietruszki
  • 8 średnich ziemniaków
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka pieprzu
  • sól, pieprz
Przepis:

Do garnka nalać więcej 3/4 wody i zagotować. Następnie wrzucić kostkę mięsną i kostki rosołowe.
Gotować około 5 minut na wolnym ogniu. Wywar posolić i doprawić pieprzem według uznania. Dorzucić ziarenka pieprzu i liście laurowe.
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać kolejno do garnka i wciąż gotować na zwiększonym ogniu.
Dodać także obraną cebulę. Gotować około pół godziny. Można podawać ze śmietaną.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Bozenka162010-02-25 19:41
Pieczarki są przecież widoczne na zdjęciu.
~rodriguez2010-02-24 21:31
a co z pieczarkami!?
~irena2008-11-02 19:57
Zamiast ziemniaków daję makaron i doprawiam śmietaną.
~smakosz2008-06-28 21:06
prosze o definicje "kulki tłuszczu" .....
~romek2008-03-27 12:07
a gdzie są pieczarki, chyba na drugie danie
~hirek2007-09-09 19:38
Uwaga, ta zupa jest najsmaczniejsza! Po jej zjedzeniu stała się moją ulubioną zupą a przestała nią być zupa ogórkowa :-) Polecam wszystkim, szczególnie mocno doprawioną pieprzem. Chcesz poczuć coś czego jeszcze nie probowałeś, namów dziewczynę żeby Ci pieczarkową ugotowała :) Mniammm

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl