Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 września 2018. Imieniny: Bogusława, Liwiusza, Tekli
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kg porcji rosołowej z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • ¼ pory
  • cebula
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • maggi w płynie
  • 1 ½ litra wody
  • 10 dag ryżu
  • 2 łyżki usiekanego koperku lub natki pietruszki
Przepis:

Porcję rosołową, obrane warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu ok. 45 minut.
Wyjąć porcję rosołową i warzywa. Przecedzić.
Wsypać ryż i gotować 30 minut. Doprawić maggi. Podawać posypaną koperkiem lub pokrojoną natką pietruszki.

Obrać mięso od kości i zamrozić do wykorzystania na zupę lub krokiety. Warzywa użyć do sałatki.
Zamiast gotować wywar można zupę zrobić na pozostałym z poprzedniego dnia rosole.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl