Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 1 gruszka soczysta
  • 2 średnie cebule
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 5 dag masła
  • 15 dag sera pleśniowego (rokpol)
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Cebulę obrać i drobno posiekać.
Łodygi selera naciowego oczyścić i pokroić w plasterki.
Masło stopić, dodać cebulę oraz seler.
Smażyć, często mieszając, przez mniej więcej 5 minut.
Następnie zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować pod przykryciem przez mniej więcej 10 minut.

Ser rozgnieść widelcem. Połączyć ze śmietaną. Dodać do zupy. Wymieszać.
Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito.

Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kawałkami gruszki.

Każdą porcję ozdobić plasterkiem gruszki i liśćmi selera naciowego.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl