Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 listopada 2018. Imieniny: Elżbiety, Faustyny, Pawła
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1/2 paczki mieszanki jarzynowej na zupę
  • 10 dag ryżu
  • 2 kostki bulionu drobiowego Knorra
  • 1 przecier pomidorowy 30%
  • 25 dag mięsa mielonego
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • 1 ½ litra wody
Przepis:

Do garnka wrzucić warzywa, ryż, kostki bulionowe. Zalać wodą. Gotować przez 30 minut. Na wrzący wywar wrzucać kulki z mięsa mielonego (wielkości orzecha włoskiego). Gotować 20 minut. Dodać przecier pomidorowy i pieprz mielony. Zagotować. Wlać śmietankę. Podawać posypaną zieloną pietruszką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl