Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika4
    Składniki:

  • cebula
  • mały seler
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • 3-4 garście posiekanego szczawiu
  • cienka kiełbasa
  • jajka ugotowane na twardo
  • śmietana
  • sól, pieprz
  • mielona papryka
  • 2 łyżki masła
Przepis:

Cebulę posiekać, selera zetrzeć na tarce, warzywa poddusić na łyżce masła, zalać bulionem (może być z kostki), dodać pokrojone ziemniaki, gdy miękkie zmiksować, teraz dodać szczaw - doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Osobno na łyżce masła lekko zrumienić pokrojona na plasterki kiełbasę, posypać suto mielona papryka. Zupę podawać z jajkiem, posypaną plasterkami kiełbasy.
źródło przepisu: przepis wlasny Barbara W.

oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~bebiunia2007-09-10 20:01
zamiast śmietany - mąka

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl