Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • porcja rosołowa z kurczaka
  • 1 mała kość z mięsem
  • 1 czubata łyżka masła
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 1,5 litra wody
  • włoszczyzna
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
Przepis:

Wodę zagotować, włożyć porcję rosołową i kość.
Dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu do miękkości.
Po ugotowaniu porcję i warzywa przestudzić, mięso oddzielić od kości, a warzywa pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystko ponownie zagotować w rosole przyprawić pieprzem i maggi do smaku.

Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić nią zupę.
Na końcu dodajemy posiekany drobno koperek.
Można dodać odrobinę gniecionych ziemniaków jak kto woli.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl