Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 udko (lub pierś z kurczaka)
  • marchewka
  • mała pietruszka
  • plaster selera
  • 1 średniej wielkości por
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • przyprawa do zup (maggi, bulion Knorra, Vegeta, Jarzynka – co kto lubi)
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • 3 szklanki wody
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
Przepis:

Oczyścić warzywa. Włożyć do garnka mięso z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler. Zalać wodą i gotować na średnim gazie.
Por i cebulę pokroić drobno (por w krążki, cebulę w piórka). Na patelni rozgrzać masło z olejem i podsmażyć na nim cebulę i por nie rumieniąc. Wrzucić do zupy. Gotować aż kurczak będzie miękki. Wyjąć mięso, marchew, pietruszkę i seler.
Zupę doprawić pieprzem, kminkiem i przyprawą do zup do smaku. Zagotować. Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl