Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 porcję makaronu ryżowego
  • ½ litra bulionu drobiowego (może być z kostki bulionowej)
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki trawy cytrynowej
  • 1 łyżka usiekanego kopru
Przepis:

Oberwać, umyć i drobno usiekać listki rzodkiewki. Same rzodkiewki utrzeć na tarce jarzynowej.
Na maśle udusić liście i ½ utartej rzodkiewki. Zalać bulionem. Gotować 15 minut.
Makaron zalać wrzątkiem, zostawić na 5 minut. Odcedzić, dodać do zupy. Wlać mleko kokosowe.
Doprawić trawą cytrynową. Wsypać koper. Podawać posypaną resztą utartej rzodkiewki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~wiki2009-06-06 19:45
Z pewną rezerwą robiłam dziś pierwszy raz zupkę z liści rzodkiewki.Przepis dostałam od mojej Siostry. Mojemu mężowi bardzo smakowała!może ktoś zna przepis na surówke z liści rzodkiewki? chętnie sprawdze smak.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl