Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • ser edam lub edamski 20 dag
  • bulion 1 litr
  • mąka 50 g
  • wino białe wytrawne 1 kieliszek
  • żółtka 2 sztuki
  • śmietana 5 dag
  • masło 5 dag
  • czosnek
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • natka pietruszki 1 łyżka
Przepis:

Rozpuścić masło, dosypać mąkę i zmiksować. Powoli dodawać bulion, następnie wino, ząbek czosnku, pieprz, gałkę muszkatołową oraz pokrojony w kostkę ser.
Gotować mieszając, aż ser się rozpuści.
Ubić żółtka, wlewać stopniowo gorącą zupę do naczynia z żółtkami, cały czas mieszając. Posolić do smaku. Posypać natką.
Podawać na gorąco z tostami lub makaronem, czy ryżem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl